Over ons

Wij, Roelof Bathoorn en Frouke Steunebrink, zijn een echtpaar en sinds 1989 ondernemers. We hebben jarenlang een dorpscafé gehad in Lieveren. In 1998 zijn wij gestopt met ons horecabedrijf en hebben wij het huidige pand in Haren gekocht – voor oud-Harenaren: van groenteboer Piet Wolda. We zijn destijds begonnen met een videotheek/Music Store. Met de opkomst van internet en streaming was deze markt een paar jaar geleden echter helemaal opgedroogd. Reden voor ons om op zoek te gaan naar een ander concept! Toen kwamen wij in aanraking met het idee van de zelfbedieningsvrijmarkt, een concept helemaal van deze tijd: het stimuleert hergebruik door verkoop van tweedehands spullen, het biedt de mogelijkheid voor hobbyisten met zelfgemaakte artikelen en webshops om een fysiek verkooppunt te hebben. Een paar maanden later was onze nieuwe winkel een feit. Op 24 mei 2014 zijn we officieel geopend. Na vijf jaar, eind mei 2019, zijn we verder gegaan onder de naam mijnWinkel Haren.

Dagelijks krijgen we complimenten over de mooie spullen bij ons in de winkel en de gezellige, gemoedelijke sfeer. Wijzelf zijn het “gezicht” van de winkel; in principe zijn we vijf dagen per week aanwezig. 

Een groot pluspunt van onze winkel is een eigen parkeerterrein aan de achterkant van ons pand. Dat is uitsluitend bedoeld voor onze huurders. Zij kunnen op hun gemak via onze achterdeur hun winkel inrichten en aanvullen! 

Duurzame en sociale onderneming
* Wij streven er naar een groene en sociale onderneming te zijn:
* Wij bevorderen het hergebruik en de recycling van spullen en zo dragen we bij aan de ontlasting van het milieu.
* Vertrekkende huurders kunnen hun niet-verkochte spullen doneren. Die worden dan in prijs verlaagd en verkocht voor een goed doel!